HTML

Tetszik?

Kék elefánt

Küldd be te is az írásodat az elmelkedem@index.hu-ra!

Ennyien jártatok itt


widgeo.net
widgeo.net
widgeo.net
widgets

2011.07.29. 16:58 no need for name!

Valahogy így történt...

 

  Hangokat hallok! Hallom, hallom, hangosabban, Nee! Kiáltok fel.  Az ébresztő csipogása elérte rendeltetését. Tönkre tett idegileg  10 másodperc alatt! Feltápázkodok, kissé kolikásan nekilátok a reggeli tehedndőknek. Az ébredés varázsától, és az aktuális naptól független randomszerűen nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illetek bizonyos dolgokat ami az utamba kerül.  A reggeli tehendők, és a szobámban lévő használatban, és használaton kívüli, ezenfellül már  használhatatlan tárgyak szóbeli figyelmeztetése után, jöhet a reggeli. Kicsit később, már teli hassal belátom hogy túl durci voltam, szóval visszaveszek a lendületből.

  Gondolok egyet, elmegyek boltab. Felkerekedek tehát, az  úton egy feltűnően piros ruhás nő tol egy babakocsit max sebeségen. Beugrott egy híres forma 1-es kérdés, de nem játszottam el a gondolattal… “Hová tűnt a piros ruhás nő?”  Ezt a helyszínen nem bírtam volna ki egy laza kis mosollyal. Parkos rész! Egy-két forma lézeng sörrel a kezében. Az már messziről is látszott hogy nem ma kezdték, s hogy ez már nem az első. Leülnek egy padra, majd heves vitatkozásba kezdenek.  Semmi egyéb érdekesség, pár felhő az égen madarak kíséretében, pompás látvány. Tovább haladva, kóbor macskák egy csoportja rendkívül inteligens stratégiával, több hullámban ostromol egy 2 (köbméteres) szemetes kontinert. Elmosolyodok, s a “pirosruhás nő” példájára sebeséget váltok. A bolthoz érkezvén valaki leszólít.

-Hé! Szia tudnál segíteni?

  Körbenézek, nem látok senkit. Lépek tovább erre  egy kis srác lép elém ugyanezzel a dumával.  Köszönök neki, érdeklődöm mi ügyben, és ő csak nyújta a pénzt arra kérve hogy hozzak neki  4sört. Komolyan mondom, ha 16 lett volna veszek neki. Én is voltam 16 és tudom hogy ebben a korban az összes kamasz piálni, cigizni, s drogozni akar. Nem jó dolog ez, de nem lehet ellene mit tenni. Egy hiba volt, kisbarátunk mindössze 11 volt. Érthető hogy nem teljesítettem neki ezen apró szívességet.  Boltba be, kosár a kézben, 10 perc, kassza, boltból ki. Bolt pipa!

  Hazaérek, lepakolok, nekilátok előrebetervezett napi programomnak. Mindezek elött pihenés ként leheveredek a kanapéra, s bekapcsolom a televizíót. Távitányító a kézben, csatornák tömkelege. Melyiket is válasszam? 26-os csatorna, egy rettentő ronda borostyán kővel díszített gyűrűt akarnak rásózni a kedves nézőkre. Nem dőltem be ennek az agyonakciózott bizsu kufárnak, csatornaváltás. Mese! Ezaz, feltöltődöm egy kis pozitivitással. Gondoltam én! A mostani rajzfilmek, kicsit elvontak. Van egy halmaz amibe a kisbabáknak készült meséket soroljuk. (Ezeket általában egy felnőtt sem tudja végig nézni.)  A másik halmazban, felsorolni is lehetetlen azon mesék címét amik aztán végképp kicsinálja a szülőket, és még a gyereket is manipulálja. A második halmaz meséiben szinte kivétel nélkül minden egyes szereplő bír valami földöntúli erővel, s aki nem, az csupán egy csicska. Az én szemszögemből nézve ezek a követhetetlen sztorival megáldott  mesék csak agresszívá teszik a csöppségeket. Váltsunk is a csatornán. ITV4: The Jeremy Kyle Show, olyan mint a Mónika show azzal a kölönbséggel, hogy itt nem zavar senkit ha a műsorban szereplő (értelmiségiek) összeverekednek. Anya, s lánya marakodik egy férfin, micsoda szerelmi háromszög?! Ez nem bírom tovább! Gyors gombnyomás, hírek: Itt és itt ezzel és ezzel a fantázainévvel ellátott terrorszervezet kinyírt 2 embert fényes nappal az utcán. Míly megható történet. Félreértés ne essék, sajnálom a történteket, de mi a bánatot mondhatnék erre? Ez napjainkban már megszokott dolog. Még az is előfordulhat hogy holnap kilépek az utcára és valaki heccből fejbecsettint a házilag eszkábált fegyverével. Különösebb szándék nincs, csak ki akarta próbálni, hogy mőködik-e. Hát remélem besül a fegyó! TV kikapcs, túl sok információ volt ez egyben. Ébredéstől, e pillanatig már a vérnyomásom elérte napjainkban jólmegszokott  600-at, becsukom szemem ,fülem feldolgozom a látottakat, hallottakat továbblépek.

  A “pihenésnek” vége, felállok és nekilátok az említett tehendőimnek. Ja hogy ezalatt mi történt? Az már sajnos nem fér ki! :)

szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://elmelkedem.blog.hu/api/trackback/id/tr523110118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nyalóka Zöld

Névjegy létrehozása
süti beállítások módosítása